От началото на новата година  нови билети и карти си

...
От началото на новата година  нови билети и карти си
Коментари Харесай

Какво е важно за знаем за промените в градския гранспорт в София?

От началото на новата година  нови билети и карти си употребяват в градския превоз в София. Налице са и първите сигнали за проблеми при пазаруването им и валидирането. Има към този момент и петиция за възобновяване на месечните карти за една линия. Има неодобрение и против премахването на месечната карта единствено за метро.

Новите електронни билети са:

30 плюс - билет, допускащ прикачвания в първите 30 мин. (30+) за 1,60 лева При прехвърляне наложително би трябвало да се валидира още веднъж във всяко последващо транспортно средство 
60 плюс - билет, допускащ пътешестване с прекачвания в първите 60 мин. (60+) за 1,20 лева При прехвърляне наложително би трябвало да се валидира още веднъж във всяко последващо транспортно средство
При заплащане с банкова карта в транспортното средство си купуваме билет 30+ и когато я валидираме в първия половин час не ни тегли пари, изясни пред bTV Пламен Църноречки, дирекция „ Маркетинг и стопанска активност “ в Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

При потребление на банкова карта първите две пътувания за деня се таксуват по 1,60 лева, третото – по 1,40 лева, а всяко последващо е гратис.

Задължително става и валидирането и на месечните и годишната карта за всички линии. Ако не го създадем, санкцията е 3 лева При валидиране би трябвало да извадим картата от портмонето, в случай че имаме и банкова карта, тъй като може да ни изтегли, предизвестяват от ЦГМ.

Новите карти са:

Ученици и студенти: Учениците могат да употребяват карта на преференциална цена от 200 лева за година
Младежи до 26 години: Младежите до 26 ненавършени години, без значение дали те работят, не работят или учат, могат да употребяват „ Младежка карта “. Годишна е, с преференциална цена от 250 лв.
Родител в отпуск с дете до 2 години: Предложена е карта, която могат да употребяват родителите в отпуск по майчинство с деца до 2 години и тя е на цена 10 лева. за месец, напомня bTV.
Докторанти: Докторантите ще могат да употребяват абонамент за всички линии за 35 лева на месец
От 1 януари не се продават талони по 12 лева за 10 пътувания и не се зареждат карти за метрото на същата цена за едно пътешестване – 1,20 лева Който има талончета от хартиена билети, може да ги употребява до 1 март, а заредените карти за 10 пътувания в метрото – до 31 март.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР